All Categories
Featured
Table of Contents
Als geen advies is verleend binnen die termijn, mag het college aan de adviesvereisten voorbijgaan. Advies van de gemachtigde ambtenaar van stedenbouw Vroeger moest bijna elke aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor advies naar de gemachtigde ambtenaar van stedenbouw. Alleen binnen bijzondere plannen van aanleg en verkavelingen kon de gemeente zelf zonder dit advies beslissingen nemen.
Beslissing van het schepencollege De gemeente zal uw aanvraag beoordelen, rekening houdend met: de eventuele bezwaren ; de eventuele adviezen ; de voorschriften van gewestplan, bijzonder plan van aanleg en/of verkaveling ; de mogelijke hinder voor de buurt (privacy, inkijk, bouwdiepte, terreinbezetting, ...). Hierna krijgt u de beslissing van het schepencollege.
Dit is slechts een termijn van orde. Dat betekent dat het schepencollege ook nadien nog geldige beslissingen kan nemen. In de praktijk hangt de behandelingstermijn vaak af van de complexiteit van het dossier. Als er geen openbaar onderzoek en geen adviezen nodig zijn, slagen veel gemeenten erin om u in minder dan 75 dagen een beslissing te bezorgen.
Als de 75 dagen verstreken zijn zonder beslissing, dan kunt u wel in beroep gaan bij de bestendige deputatie van de provincie. houten bijgebouw. Wordt uw aanvraag geweigerd, dan kunt u ook in beroep gaan bij de bestendige deputatie. Krijgt u een stedenbouwkundige vergunning, dan kunt u beginnen te bouwen, op voorwaarde dat u binnen 25 dagen geen brief van de gemachtigde ambtenaar van stedenbouw gekregen hebt, waarmee hij de vergunning schorst.
Wordt uw vergunning geschorst, dan moet u wachten! Binnen 40 dagen na kennisgeving kan WETGEVING STEDENBOUW uw vergunning, zo nodig, door de minister vernietigd worden. Heeft de vernietiging binnen die termijn niet plaats, dan is de schorsing opgeheven en mag u beginnen te bouwen. ONDER HET NIEUWE SYSTEEM BEHANDELING IN EERSTE AANLEG BIJ DE GEMEENTE Volledigheidscontrole Hebt u uw dossier in de gemeente afgegeven? Als het dossier volledig is krijgt u dadelijk een ontvangstbewijs.
Als de aanvraag volledig is, dan stuurt de gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar u hiervan binnen 14 dagen een schriftelijke bevestiging - bijgebouw steen antwerpen. Als de aanvraag niet volledig is, dan brengt de gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar u binnen veertien dagen daarvan op de hoogte. Hierbij vermeldt hij waarom uw aanvraag niet volledig is. De vergunningsprocedure wordt hiermee definitief stopgezet.
Op het volledigheidsbewijs wordt aangegeven of een openbaar onderzoek zal gehouden worden. Openbaar onderzoek Voor sommige aanvragen wordt een openbaar onderzoek georganiseerd om na te gaan of er burgers zijn die bezwaren hebben tegen uw project - losstaand bijgebouw - houten bijgebouw. Het schepencollege zal zich moeten uitspreken over die bezwa- ren. Hebben de klagers gelijk of niet? Bezwaren leiden dus niet automatisch tot een weigering van uw aanvraag.
Deze adviezen zijn zelfs bindend, voorzover ze negatief zijn of voorwaarden opleggen: Deze adviezen dienen steeds binnen dertig dagen na ontvangst van de adviesaanvraag verstuurd te zijn naar het college van burgemeester en schepenen. Als geen advies is verleend binnen die termijn, mag het college aan de adviesvereisten voorbijgaan. Beslissing van het schepencollege De gemeente zal uw aanvraag beoordelen, rekening houdend met: de eventuele bezwaren ; de eventuele adviezen ; de voorschriften van gewestplan, bijzonder plan van aanleg en/of verkaveling ; de mogelijke hinder voor de buurt (privacy, inkijk, bouwdiepte, terreinbezetting, . kostprijs eiken bijgebouw...).
Gelijktijdig zendt het college van burgemeester en schepenen een afschrift van de beslissing samen met het volledige dossier naar de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar en een afschrift van de beslissing naar de instanties die advies dienen uit te brengen (prefab bijgebouw prijs). Het schepencollege kan voor projecten waarvoor een openbaar onderzoek nodig is, beslissen tot een eenmalige verlenging van de termijn met 30 dagen.
Als binnen de termijn van 75 dagen (105 dagen in geval van verlenging), de beslissing niet is verzonden, wordt dit gelijkgesteld met een stilzwijgende weigering. De gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar brengt u hiervan op de hoogte binnen tien dagen na afloop van bovenvermelde termijn. Wordt uw aanvraag geweigerd of stilzwijgend geweigerd, dan kunt u in beroep gaan bij de bestendige deputatie.
Wordt beroep ingesteld (bijvoorbeeld door omwonenden), dan moet u natuurlijk wachten met bouwen tot de bestendige deputatie beslist over uw aanvraag. U kunt als vergunningsaanvrager beroep instellen tegen een negatieve beslissing van het schepencollege (of een stizwijgende weigering) bij de bestendige deputatie van de provincie (bijgebouw tuin regels). Hierbij is het best u te laten bijstaan door een advocaat die in eerste instantie met uw achitect en de bevoegde ambtenaar zal overleggen op zoek naar een gepaste oplossing of u bij een eventuele verdere procedure zal begeleiden.
Bedrijven willen voldoende uitbreidingsruimte en mensen hebben behoefte aan comfortabele woningen, maar tegelijk moet er ook voldoende open ruimte zijn voor landbouw en natuur (bijgebouw metselen). De Vlaamse overheid heeft een systeem uitgewerkt van ruimtelijke structuurplanning waarbinnen visie en concrete acties op elkaar aansluiten. De basis van het beleid is een gewestelijk, provinciaal of gemeentelijk ruimtelijk structuurplan dat de krijtlijnen voor het ruimtelijk beleid uitzet, vertrekkend vanuit de bestaande toestand.
Maar de weg loopt ook omgekeerd: concrete problemen uit de dagelijkse praktijk beïnvloeden de opmaak en herziening van het ruimtelijk structuurplan - melding bijgebouw. Een ruimtelijk structuurplan In een ruimtelijk structuurplan ❙ 60 ❙ legt de Vlaamse, provinciale of gemeentelijke overheid vast welke ruimtelijke structuur ze voor ogen heeft en welke engagementen ze daar concreet voor aangaat.
Het geeft wel de algemene voorwaarden waaraan die voorschriften moeten voldoen. Kortom: het Vlaamse, provinciale of gemeentelijke ruimtelijk structuurplan levert een beleidskader waaraan de overheid voortdurend haar concrete beslissingen toetst - vergunning aanvragen bijgebouw. Het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen bepaalt het Vlaamse ruimtelijke-ordeningsbeleid tot 2007 en wordt een eerste keer herzien in 2002. U kunt het plan, de brochure of de video bestellen via de website van de Vlaamse overheid of via de Vlaamse infolijn.
U kunt terecht bij het provinciebestuur of op het gemeentehuis om het ruimtelijk structuurplan aan te vragen of om meer informatie te vragen over de stand van zaken. Ruimtelijke uitvoeringsplannen Een ruimtelijk uitvoeringsplan geeft uitvoering aan een ruimtelijk structuurplan. wat is een losstaand bijgebouw. Het heeft een verordenende waarde voor alle overheidsbeslissingen en legt voor een bepaald gebied (of voor een bepaald thema: alle sportter- reinen, of alle buurtparkjes) onder meer vast.
Die voorschriften kunnen overigens een stuk verder gaan dan louter de bestemming van de grond (“Mag ik hier bouwen of niet?”). Het plan kan ook vermelden op welke manier een bepaald gebied moet worden ingericht en beheerd, binnen welke termijnen dat moet gebeuren en op welke voorwaarden. De ruimtelijke uitvoeringsplannen zullen langzamerhand de vroegere gewestplannen en bijzondere plannen van aanleg (BPA’s) vervangen.
Pas als de overheid vindt dat een bepaalde situatie niet langer voldoet, zal ze er een ruimtelijk uitvoeringsplan voor opstellen. Om geen lacunes te laten ontstaan, blijven de nu bestaande gewestplannen en BPA’s geldig zolang een Vlaams, provinciaal of gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ze niet vervangt. Geldt een ruimtelijk uitvoeringsplan uitsluitend voor een deelgebied van het bestemmingsplan (bijvoorbeeld een spoorlijn), dan valt het bestemmingsplan ook alleen weg voor dat deel.
Die zijn beperkter van aard. Ze geven geen bestem WETGEVING STEDENBOUW mingen maar leggen alleen de inrichting vast. Een stedenbouwkundige verordening geeft bijvoorbeeld: ook een ruimtelijk uitvoeringsplan kan dergelijke regels bevatten. In principe is het dus mogelijk dat een overheid geen enkele stedenbouwkundige verordening opstelt. bijgebouw vergunning. Meestal geven stedenbouwkundige verordeningen regels voor een volledig grondgebied terwijl een ruimtelijk uitvoeringsplan een gedeelte van dat gebied behandelt.
Table of Contents
Latest Posts
Stoma Eendelig En Tweedelig Systeem
Tweedehands Auto Opkopers: Auto Met Of Zonder Schade ...
Auto Opkoper Schade
More
Latest Posts
Stoma Eendelig En Tweedelig Systeem
Tweedehands Auto Opkopers: Auto Met Of Zonder Schade ...
Auto Opkoper Schade